Thyborøn

Den maritime kraft

Foto: Visitvestjylland

Thyborøn er helt sin egen. Og fyldt med charme

Herude vestpå. Midt Vestkysten. Hvor Jylland åbner sig mod verden, møder du en by og en livskraft rundet af barske livsbetingelser og viljen til at klare sig.

I Thyborøn er fiskeriet byens centralnervesystem. Sammenholdet er stærkt og rummeligheden stor. En aftale er en aftale. Dine handlinger tæller mere end dine ord.

Du skal ikke sammenligne byen med nogen anden. Den er sin egen.

Du kan indtage byen til fods, cykel, i bil, via en færge eller med VLTJ-banen. En oplevelse, der er skrevet sange om.

Kommer du sydfra, finder du naturen, stranden og kysten til venstre. Til højre skaber en driftig industri byens solide grundrytme. Her finder du en af landets største fiskerihavne. Enorme fiskekuttere. Tonsvis af fisk, der landes døgnet rundt. Forarbejdning. Maritim service. Vind. Højteknologi.

I byen ud mod havet bliver du draget af maritime oplevelser. Vær med. Udforsk og forstå Vesterhavets kræfter. Tag sæl-, rav- eller østerssafari. Find tusindvis af muslingeskaller og sneglehuse. Klap en fisk. Eller tag til havs en kutter og en krogen. Hvis du da ikke vælger at nyde den frisk en restaurant - fra hav over is til bord.

Området med fjorden og havet rummer verdens bedste spisekammer og frister med hummer, østers, krabber, vildt og urter, mættet med Vesterhavets salt.

Udforsk historien, som er stor og alvorlig. havets bund ud for byen ligger tusindvis af skibsvrag. kysten giver Mindeparken, 100 bunkere og Thyborønfæstningen grund og rum til eftertænksomhed.

Naturen er altid nærværende. Nogle gange er den i sit milde hjørne. Men ofte udfordrer den dig. Her orienterer du dig efter vinden - , det blæser i dag; det bliver en hestehale - er der styr håret.

Byen bliver i dag beskyttet mod klimaudfordringerne af høfder, diger og fodring med tonsvis af sand. Presset fra vandet er enormt fra både hav og fjord.

en varm sommerdag summer byen af liv. Vil du have ro, går du en tur langs havet. Fest og glade dage eller ro - du vælger selv.

Mød de lokale. De er glade for at se dig. Måske viser de det ikke med store armbevægelser. Men interessen for dig som gæst er ægte. Og når du tager herfra, mærker du det: Du er velkommen i Thyborøn. Vi glæder os til at se dig igen.