Thorsminde fiskeauktion

Fiskerbyen ved Havet

Photo: Vestkysten

Kom. Lev dig ind i livet ved havet - før og nu

Herude vestpå. I Thorsminde. Her møder du en anden ro end andre steder kysten. Byen er en lille, levende fiskerby med et aktivt havnemiljø. Alle kender alle. Folk mødes, ser fiskerne komme ind fra havet og snakker om ingenting.

I Thorsminde har mennesker altid levet naturens betingelser. Det giver en særlig måde at leve med hinanden . Får du brug for hjælp, står alle rad, parat til at yde sit.

Her regner du ikke noget for at være umuligt. Du bare arbejde for det, du har sat dig for.

Du kan ikke sige, at byen er overrendt. Langt fra. når du finder frem til Thorsminde, kan du sænke skulderne og møde en by med en lang række kvaliteter, der knap nok er opdaget endnu.

Det ligger i byens identitet at modtage fremmede og stå klar til at hjælpe. Glæden ved at være vært er oprigtig og stolt. Byens borgere er ambassadører for byen og området.

Vind og vejr betyder noget. Naturen fås ikke smukkere end her. Uberørt og utæmmet. Selv lyset er noget særligt.

Maden smager anderledes. Salt. Urter. Frisk fisk. Fang den selv, eller frås i de fisk, fiskerne henter havet.

Naturen er både mild og vild. Fjorden med det stille vand. Vesterhavet, som er brutalt, når det er værst. Dramatiske strandinger står klart i den kollektive erindring. historien om dem og befolkningens møde med søfolk fra hele verden Strandingsmuseum St. George.

Kyststrækningen er . Sandet fyger. En aften med havblik og solnedgang kan være nærmest magisk. Men det samme er en aften, hvor stormen får huset til at knage og glassene i skabet til at klirre.

Grib vandrestøvlerne. Udforsk områdets klitplantager. Mærk havet. Det er, som kloden trækker vejret gennem bølgerne.